חופשת קיץ 2017- כפר נופש דה אמהוף – חלק 2

אז לאחר שבחרנו לאן לטוס לחופשת הבר המצווה התחלתי לבדוק איפה אנחנו רוצים לנון בהולנד כאשר קבלנו המלצות רבות לישון בכפר נופש ובמיוחד כפר נופש דה אמהוף מרשת כפרי הנופש האירופית  Cental Parcs .

לינה בהולנד – פארק דה אהמוף

התחלנו להתאים את תאריכי כפר הנופש לתאריכי הטיסה וראינו כי יש מרווח של כמה ימים בין הנחיתה למועד הכניסה לכפר נופש, הטיסה ב 5.7 כאשר אפשר להגיע לכפר הנופש רק ב 7.7 לכן החלטנו שאת שתי הלילות הראשונים נלון בבלגיה ולאחר מכן נגיע לכפר נופש, מידע על בלגיה יהיה בפוסט חלק 4 של הטיול.
בשלב זה ראינו כי באותם תאריכים אפשר לבחור לינה של 3\5\7 לילות, אנחנו החלטנו לסגור על 7 לילות כלומר 7-14.7.
רק לידיעה הדרך לכפר הנופש מדהימה ביופיה, כדי להגיע לכפר הנופש נוסעים בכביש עם עשרות תחנות רוח צמודות לכביש מצד אחד ומצד שני אגם נחמד מאוד כמו כן ניתן לראות מרחוק עוד עשרות תחנות רוח.

בחירת מיקום הבקתה

אחד הדברים החשובים בסגירת מקום בכפר נופש הינו מיקום הבקתה. הכפר עצמו ענק וחוץ מימי הכניסה וימי היציאה מהכפר לא ניתן להכניס לכפר רכבים ( החלטה מצויינת כך ניתן להסתבב חופשי בכפר ללא פחד ממכוניות במיוחד עבור הילדים) ולכן מי שבוחר בקתה רחוקה זה יכול לגרום לבעיתיות ביציאה מהכפר בבוקר וחזרה אחרי הצהריים ו\או בלילה, מכיוון שכל פעם צריך ללכת הרבה או חובה להשכיר רכב גולף (בעלות לא קטנה) ושמגיעים עם ילדים קטנים זה יכול להיות מורכב מאוד ואף בעיה גדולה במיוחד בלילה שכולם כבר עייפים

village_plan_EH

כאן שוב מומלץ לסגור כמה שיותר מוקדם כדי שתהיה לכם אפשרות לבחור את המיקום שאתם מעוניינים בו לפי כמות הנפשות ו\או סוג הבקתה שאתם מעוניינים.

יש מספר סוגים של בקתות

אנחנו לקחנו את הבקתה הפשוטה ביותר מכיוון שידענו בכל מקרה אנחנו לא הולכים לשהות בבקתה יותר מידי, כאשר בנוסף היה פער לא קטן בין סוגי הבקתות מבחינת עלויות.

החסרון בבקתות הבסיסיות שמקבלים אותם כמעט “ערומות”: ללא מגבות, נייר טואליט אחד , 3 קפסולות בלבד למדיח ועוד… (כמובן שניתן לקנות חבילות שאותם מוצרים כן יסופקו אבל העלות שלהם לא נמוכה) .
מכיוון שאנחנו משפחה של זוג+2 אז חפשנו במפה של המקום את הבקתות הבסיסיות ל-4 נפשות.
למזלנו ראינו כי דירה 105 ( צבע אפור במפה ) , אשר נמצאת ממש בתחילת הפארק וממש קרובה לבריכה מצד אחד וגם לחניה פנויה וישר הזמנתי אותה, כאשר הוספתי להזמנה רק חבילת מצעים שעלתה 32 יורו.

סה”כ עלות של 1101 יורו ובגלל שהזמנתי מוקדם מאוד, בתחילת דצמבר אז קבלתי 20% הנחה והסכום הכולל היה 978 יורו

מה קיים בבקתה:

כלי מטבח –

  • סט כלי מטבח ל 6 נפשות
  • מקרר קטן + מקפיא
  • כיריים
  • מדיח כלים
  • מיקרו אשר משמש גם כתנור
  • טוסטר צנימים
  • קבלנו ערכה קטנה של 3 טבליות למדיח, סקוש וגפרורים

מיטה –

  • שמיכות פוך
  • מצעים ( רק כי קנינו את חבילת המצעים שלהם)

ניקיון-

  • יש פח קטן במטבח ואמבטיה
  • מטאטא ( חפשתי מגב ולא מצאתי )
  • וזהו בעיקרון, מקבלים ביום הראשון את הפחים עם שקית זבל

מה צריך להביא לבקתה:

  • מגבת קטנה למטבח (חשוב מאוד !!!)
  • סבון כלים
  • סקוטש
  • מטלית
  • נייר סופג
  • שקיות זבל
  • שקיות לסנדווצים

תבלינים ( נאמר לי מראש שהתבילים של ההולנדים לא הכי טעימים ולכן הבאנו מהבית: מלח, תבלין ל”על האש” ועוד כמה תבלינים שאנחנו משתמשים בהם בבית, היו כאלו שהמליצו אף להביא אבקת מרק)
2 מגבות לכל בן משפחה (מגבת אחת לבריכה ומגבת אחת למקלחת) במידה והנשים\בנות צריכות עוד מגבת קטנה לשער אז צריך לקחת זאת גם בחשבון
מגבת קטנה לרצפה
** לגבי המגבות מומלץ להביא מגבות שאתם בכל מקרה מתכננים לזרוק כדי לא להסחב איתם בחזרה לארץ או להביא מגבות דקות כמו של דקטלון כך שהן לא תופסות הרבה מקום ולא משקל **

מה קיים בפארק:


בפארק עצמו יש מגוון אטרקציות, אנחנו בקושי נצלנו אותם כי העדפנו לטייל ולא “לבזבז” את הזמן בפארק ( היו הרבה שהחליטו שהם נשארים יום ו\או יומיים בפארק )

אופניים :

ביום הראשון שהגענו ישר השכרנו אופניים לשבוע כדי שנוכל לטייל בכפר הנופש ( בדיעבד לא נצלנו אותם כמעט למעט נסיעות מהבקתה ומועדון בלילה, מרחק של 200\300 מטר) כאשר אם משכירים לשבוע מקבלים מחיר מבצע וזה יותר משתלם מלהשכיר לפי ימים.
אנחנו לקחו 4 אופניים של מבוגרים כאשר העלות היומית של כל אופניים היתה 12 יורו כאשר אם משכירים לשבוע העלות השבועית הינה 44 יורו ולא 84 יורו אם היינו משכירים כל יום בנפרד. כך שאופניים עלו לנו כ 176 יורו לכל השבוע ( לא מעט כסף )
אנחנו נצלנו את האופניים לסיור ארוך בכל כפר הנופש ביום הראשון שלנו במקום , וכל ערב בנסיעה למתחם הפעילויות ובאחד הבקרים שקמתי מוקדם עם עמית לרכוב לכיוון תחנות הרוח שהיו בכביש גישה לכפר נופש

בריכה 

כל אורח של הכפר נופש מקבל כרטיס כניסה לבריכה לכל התקופה, כאשר הבריכה פתוחה כל יום עד השעה 21:00  למעט ימים מיוחדים לדוגמא יום שישי שהיא פתוחה עד 22:00
המתחם הינו מקורה ולכן גם שקריר בחוץ לא מרגישים את הקור מבפנים.במתחם יש בריכת גלים , בריכה חיצונית ומגוון מגלשות:
3 – מגלשות רגילות , מגלשת אבובים ועוד מגלשה שהיתה אהובה על הילדים שלי, מדובר על מגלשה שהגישה אליה מהבריכה החיצונית והסיום שלה בתוך המתחם כאשר המים טיפה מחוממים.
בנוסף במתחם יש מסעדה , חנות למכירת משקאות וחנות למכירת מוצרים לבריכה, בפועל רק ראיתי אותם ולא התקרבו אליהם בכלל.
ביציאה מהבריכה יש מקלחות, שירותים ותאי החלפת בגדים.
כמו כן יש סאונה וג’קוזי שכדי להכנס עליו צריך לקנות חבילה נוספת, אנחנו לא השתמשנו בשירותים הללו.

מתחם הפעילויות:

 מדובר על מתחם שבו אפשר לרכוש שוברים\חבילות לטובת שימוש במתקני הפארק לדוגמא: באולינג, גלישת גלים, מיני גולף , פארק חבלים ועוד… ( לא ממש התעמקתי בפעילויות)
כאשר כל יום בשעות הערב ישנם הופעות פעילויות כאלו ואחרות ( אותנו זה פחות עניין וגם הגענו לשם תמיד באמצע המופעים או הסופם בסביבות השעה 22:00\22:30)

במקום ישנו בית קפה שניתן לשבת ולנוח לשתות ולאכול לאחר הימים הארוכים ולילדים יש מתקנים רבים :

  • מתחם משחקי וידאו
  • שולחנות בליארד
  • שולחן הוקי
  • מגרשי באולינג

בעת הכניסה לכפר הנופש קבלנו 3 שוברים למימוש באטרקציות של הכפר אבל לא מדובר על האטרציות המובילות ולכן היה קשה לממש אותם
כן צריך לקחת בחשבון שהעלות של האטרקציות לא זולה, לדוגמא משחק באולינג של שעה 25 יורו, במתקני הוידאו כל מתקן הינו יורו , תוך דקות אפשר להתרושש שם 🙂 .
בפועל לא בדקתי עלויות של שאר הפעילויות כי לא היה לנו צורך בהם ( למרות שהילדים כן רצו אבל לא הספקנו בגלל השעות שחזרנו לכפר)

מסעדות וקניות:


אנחנו לא נכנסו ולא התקרבו למסעדות למעט בית הקפה במתחם הפעילויות כך שקשה לי לתת חוות דעת אליהם אבל הבנתי מפוסטים של אחרים שהמחירים שם לא זולים, כן עשיתי  פעם אחת קניות בסופר כאשר לא הספקנו לבצע קניות מחוץ לפארק והמחירים שם היו סבירים.

שירותים ניקיון וכביסה:

במסגרת הבקתה הבסיסית לא מקבלים שום שירותי ניקיון וכביסה ולכן אין לי חוות דעת מה שכן חשוב לקנות לבקתה כמו שציינתי נייר טואליט, שקיות זבל ועוד….
לגבי כביסה, יש בכפר שירות כביסה של 15 יורו ל 6 ק”ג ו 10 יורו ל 4 ק”ג מדובר על שירות חשוב שהשתמשתי בו מספר פעמים לאורך החופשה , קונים באזור הבריכה שוברים לכביסה ומקבלים שקיות לפי המשקל המבוקש, כאשר צריך עד יום למחר בשעה 10:00 להניח את השקית עם הכביסה בכניסה הפנימית לבקתה והם לוקחים את הכביסה המלוכלכת ומחזירים אותה יום למחרת מכובסת ומיובשת.
צריך לציין זאת כמו כן צריך לבחור באיזה טמפרטורה מעוניינים לכבס את הבגדים, מדובר על שירות מצויין !!
בנוסף לשירות הזה ניתן ללכת למרינה שבכפר הנופש ולכבס באופן עצמאי, אני החלטתי לוותר על התענוג

מנגל:

בבקתות הבסיסיות אין מנגל, לעומת הבקתות היותר משודרגות שם מקבלים מנגל מרשים ביותר, אבל ניתן כמובן לרכוש שובר של ערכת מנגל ולקנות מנגל בסופר המקומי, אנחנו ויתרנו על התענוג למרות שכן תכננו לעשות על האש, מכיוון שתמיד בערב היינו לחוצים בזמן.. בריכה, משחקי וידאו ועוד… ( הילדים נכנסו למיטות כל יום לא לפני 23:30\24:00 )

אינטרנט:

מי שמעוניין ב WIFI בחופשה ניתן לרכוש חבילה WIFI ל-4 מכשירים לאורך כל החופשה עם סיסמא ספציפית לכם ב 40 יורו, רוחב פס לא היה כמו בארץ אבל זה הספיק עבור גלישה בערב והעלאת תמונות לרשתות החברתיות 🙂

סביבת הפארק והמרינה:

הפארק עצמו נמצא בתוך יער מדהים, הכל ירוק. ארנבונים מסתובבים על הדשא הבקתות צמודות לנחלים קטנים כאשר כל הזמן מסתובבים שם ברווזים אשר מחכים להאכלה שלהם ע”י האורחים עם פירורי לחמים

אורחי כפר הנופש:

לפחות בתקופה שלנו ואני מניח שכך גם בשאר חודשי הקיץ הרגשנו שאנחנו בישראל , יש לזה יתרונות וחסרונות ושכל אחד יחליט מה יותר מתאים לו בחופשה בחול.
מרבית האורחים היו ישראלים, משפחות ,הורים ,ילדים וגם סבים וסבתות שהגיעו לבלות ביחד עם המשפחה , היו גם מעט משפחות מהולנד או משאר אירופה אבל אני יכול לומר שבזמן הקצר שהסתובבנו בתוך כפר הנופש שמעתי בעיקר עברית

לסיכום כפר נופש או לא:

סה”כ נהננו מאוד במהלך החופשה.

אבל אם אני צריך לסכם כת את החופשה האם אני ממליץ על לינה בכפר הנופש אז לא.

אני כנראה שהמליץ לוותר על התענוג, אבל הכל תלוי באופי המשפחה.
מבחינתי היתרון היחידי של כפר הנופש על פני וילה או דירה הינו מתחם הבריכה שכמעט כל יום לאחר הטיולים ברחבי הולנד הגענו ובילנו שם בסביבות שעתיים.
אנחנו כמעט ולא ניצלנו את מתקני הכפר ולא בגלל שהם לא טובים אלא בגלל שאני בחו”ל אני מעדיף להסתובב ולראות את המדינה ולא להיות סגור בכפר נופש, כמה שהוא מדהים, אולי אם הייתי חוזר לאותו מקום מספר פעמים היינו חושב שנית ( אבל מצד שני אני לא אחד שחוזר לאותו מקום פעמיים בדרך כלל אלא מעדיף לטוס למקומות אחרים )

בנוסף הבקתה היתה יחסית קטנה, שירותים קטנים מאוד בקושי יכלתי לשבת שם מכיוון שדלת השירותים היתה ממש מול הפרצוף שלי. אם אני צריך להשוות לדירות\וילות מדהימות שניתן להשכיר במחיר יותר זול מכפר הנופש, עם שירותי ניקיון ומבנים חדישים יותר עם אבזור משופר יותר ( לדוגמא מכונת כביסה מייבש עוד…) כנראה שהיינו נהנים יותר במקום אחר למרות שלא סבלנו ונהנו מאוד גם בכפר הנופש, אבל סה”כ מדובר על דעתי האישית.
אני מניח ויודע שמשפחות רבות נהנו מאוד מכפר הנופש ואף יחזרו לשם שוב, יש משפחות שכל שנה ואף כמה פעמים בשנה מגיעות לכפר הנופש (אולי בפעם השניה או השלישית פחות יוצאים מכפר הנופש לטיולים בחוץ וניתן להנות מהכפר עצמו) ויש משפחות ששיירנו לעצמם מראש יום ו\או יומיים להתעוררות מאוחרת ובילוי בכפר עצמו, לנו זה פחות התאים.

תרגישו חופשי לשאול ולהתייעץ בנוגע לכפר עצמו

מי שאוהב לקרוא את הפוסטים שלי והמידע שאני משתף:
1. המלצות לטיול לחו”ל
2. המלצות לציוד לטיולים
3. קופוני הנחה לאטרקציות וסיורים ברחבי העולם
4. מידע על חופשות ובככל
אתם מוזמנים להרשם לניוזלטר שלי ברישום מתחת, אני מבטיח לא לחפור

מי שנהנה מקריאה של הפוסט ורוצה לשמוע על עוד טיולים בארץ ובחול וסופ”ש של קמפינגים בארץ מוזמן ללחוץ על “Like” בדף הפייסבוק שלי, מטיילים עם ערן

בתקופה האחרונה הקמנו גם קבוצות נוספות, מוזמנים להצטרף ולשתף עם חברים נוספים
קבוצות בנוגע לטיולים ובילויים בארץ:
קמפינג – המלצות לטיולים וציוד נלווה
מטיילים עם כלבים – המלצות לטיולים קמפינג מלונות וציוד נלווה
זוגות יוצאים מבלים

קבוצות בנוגע לטיולים בחו”ל
משפחות וזוגות מטיילים ונהנים בחו”ל
סלובקיה פולין מטיילים ונהנים – הרי טטרה ,גן עדן הסלובקי,זאקפונה וקרקוב ועוד
בלגיה מטיילים ונהנים – בריסל,ברוז ארדניים והסביבה

(Visited 10,468 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. תודה על כל המידע! באיזה מספר אזור הייתם ועל איזה מספר אזור היית הכי ממליץ? לאן יצאתם מהפארק? לאן מומלץ לצאת מהפארק?

    • היינו בחדר 105 שזה בכניסה לפארק ליד בחניה וליד הבריכה . במקום מומלץ מאוד מבחינת מיקום. לגבי היציאה מהפארק, יש פוסט נפרד מפורט מאוד בבלוג שמדבר על זה . אתה מומלץ לקרוא אותו

  2. לגבי הטיסות והרכב, מהיכן הזמנת אותם? וכמה זמן לפני כדאי להזמין?
    והאם את הכפר הזמנת דרך האתר שלהם או דרך גרייבר?
    ומה היו העלויות של כרטיסי טיסה ורכב?

1 Trackback / Pingback

  1. חופשת קיץ 2017- בר מצווה הולנד,בלגיה וצרפת – חלק 1 – מטיילים עם ערן

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*