חופשה ברומניה חלק 1 מאת זיו ברק

בסדרת הפוסטים הבאה אנחנו נשתף את החופשה של משפחת ברק ברומניה בקיץ 2017
יעד שמתפתח מאוד במיוחד עבור המטייל הישראלי 

בפוסט זה אשתף בטיול המפורט של זיו ברק אשר טייל עם משפחתו ברומניה למשך 11 ימים

הפוסט יחולק ל 2 חלקים
חלק 1 – לוגיסטיקה (חלק נוכחי)
חלק 2-  תיאור המסלול 

רקע 

חזרנו ביום חמישי האחרון מטיול של 11 יום ברומניה ואשמח לתאר בפניכם את הרשמים שלנו, כדי לסייע למי שמתכנן או מתלבט לגבי טיול ברומניה. אני רוצה להודות לכל אלו שתרמו לנו מהידע והניסיון שלהם לגבי רומניה.
אני אתחיל מהסוף, לכל מי שמתלבט האם כדאי לטוס לטיול ברומניה, אז התשובה היא כן, ובגדול! מדינה עם נופים מדהימים, אתרים ואטרקציות מעניינות, מחירים זולים משמעותית מהארץ, ומעל הכל אנשים נחמדים, אדיבים, רובם עם אנגלית סבירה, ובכלל הרגשה בטוחה.

חלק 1 לוגיסטיקה 

טיסות –
טסנו עם חברת blue air (חברת לאו קוסט רומנית) בעלות של 200 יורו לאדם בהרכב של זוג הורים + 2 ילדים ותינוקת. על התינוקת שילמנו רק כ- 20 יורו מיסי נמל.
הכרטיסים הוזמנו בחודש ינואר וכך הצלחנו להשיג מחירים די טובים.
כמו כל חברת לאו קוסט, הכרטיס כולל כבודה של מזוודת טרולי לכל נוסע (במידות של 55X40X20, עד 10 ק”ג) וללא בחירת מקומות ישיבה. אנחנו טיילנו עם תינוקת, כאמור, אז היינו זכאים עבורה למזוודה במשקל של 32 ק”ג חינם, והוספנו עוד 2 מזוודות עבור עגלה וכיסא תינוק (תוספת של כ- 120 יורו בערך). בניגוד לחברות אחרות, ציוד נלווה לתינוק נחשב כמזוודה נוספת, ההטבה היחידה היא מזוודה במשקל של 32 ק”ג בחינם. למדנו מניסיון של אחרים, ופשוט קיבלנו החלטה מראש שלא אורזים את כל הבית אלא לוקחים 6-7 סטים של ביגוד, מעט ביגוד חם, בגדי ים וכלי רחצה הכרחיים. החלטנו מראש כי באמצע הטיול נכבס את הבגדים, וכי ביום הראשון נצטייד בסופר מרקט מקומי בשמפו, סבון, חיתולים וכו’. כך, מזוודה גדולה ו- 4 טרולי, לא רק שהספיקו, גם נשאר לנו מקום לקניות…טיפ נוסף, לקנות שקיות וואקום ולהכניס לתוכם את הבגדים, חוסך הרבה מאוד מקום במזוודה.

יש לציין כי האתר של blue air לא הכי ידידותי (לעומת חברות אחרות) ולקראת שלב התשלום, פתאום ההזמנה התבטלה והיינו צריכים להתחיל הכל מהתחלה. כמו בחברות אחרות, גם באמצע התהליך המחיר פתאום עלה (כתוצאה מ- cookies במחשב אשר מזהים כי אנחנו מתעניינים ביעד הזה ומתחילים להעלות מחירים כדי להלחיץ אותנו לסגור).
כדי להתמודד עם זה, פשוט נכנסנו לאתר ממחשב אחר אחרי כמה שעות והמחיר חזר, פחות או יותר, למחיר המקורי.
חשוב לציין כי יש סוגים של כרטיסי אשראי אשר דורשים סיסמא מיוחדת לביצוע עסקה של כמה אלפי ₪ ואז, רגע לפני סיום ההזמנה, היא מתבטלת. כדאי לוודא זאת מול חברת האשראי לפני ביצוע ההזמנה. למרות שלא הזמנו מקומות ישיבה מראש, חששתי כי לא יושיבו את הילדות שלנו יחד איתנו ולכן היה לי חשוב להזמין מקומות. אך מתברר, כי בניגוד לחברות לאו קוסט אחרות, אין אפשרות להזמין מושב אלא סוג של אזור במטוס (בעלויות של 4-15 יורו), כאשר החלק האחורי של המטוס ללא עלות.
על כן, כשבועיים לפני הטיסה עשינו צ’ק אין לשתי הטיסות וקיבלנו כבר מקומות ישיבה צמודים אחד לשני ללא עלות. יש לציין כי בחברה זו אין חובה לעשות צ’ק אין באתר וניתן לבצע זאת בשדה התעופה, אך אם עושים זאת, לא בטוח שתקבלו מקומות אחד ליד השני כי כבר חלק מהמקומות ייתפסו ע”י אחרים. למרות ההגבלות על המידות והמשקל (וגם אסור להביא תיקי גב), בטיסה הלוך שקלו את המזוודות ולא העירו לנו שאחת מהן שקלה 10.5 ק”ג במקום 10 ק”ג, אפשרו לנו לטוס עם תיקי גב, ובכלל לא מדדו את המזוודות. בטיסה חזרה אותו דבר רק שגם לא שקלו את המזוודות. יש לציין כי זה מקרה פרטי, ולא הייתי מסתכן במזוודות במידות גדולות יותר או משקל גדול יותר. לגבי תיקי הגב- תדאגו שיהיה מספיק מקום במזוודה להכניס אותם, במקרה שיעירו לכם על זה. בניגוד לחברות לאו קוסט אחרות שגובות כסף על אוכל ושתייה, כאן הצוות מחלק שתייה קלה ועוגה לכל נוסע, ילדים מקבלים סנדוויץ. סה”כ הטיסות היו נעימות מאוד, שעתיים ו-10 ד’ טיסה. המטוסים מתוחזקים היטב, יש מקום לרגליים, צוות אדיב. בכלל, יש שירות לקוחות טוב, יצא לי להתכתב עם הנציגות שלהם בארץ (באמצעות חברת כנפי משק) והם סייעו לי וכאשר הנציגה לא ידעה לתת לי תשובות היא דאגה שייצרו איתי קשר מהמוקד שלהם ברומניה. הטיסות יוצאות מטרמינל 3 בנתב”ג. הנחיתה בשדה התעופה בעיירה אוטופן ע”י בוקרשט.

רכב-
התלבטנו מאוד האם לשכור רכב סטיישן או רכב ל- 7 בגלל המזוודות. אחרי שבדקנו בארץ את תא המטען של פורד פוקס סטיישן ראינו כי הוא יכול להחיל מזוודה גדולה, 4 טרולי ועגלת תינוקות. בדקנו מחירים באתרי השוואות מחירי השכרת רכב שונים (rentalcars, Economy Car Rentals) ובסוף סגרנו דרך rentalcars פורד פוקוס סטיישן אוטומטית בעלות של 2,500 ₪. ההשכרה בפועל היא דרך חברת Klass Wagen. קראתי המון ביקורת לפני כן על החברה, בייחוד בנוגע ללחץ שהם מפעילים על לקוחות לעשות אצלם ביטוח “ביטול השתתפות עצמית”. חשוב לציין כי הצעות המחיר לרכב כוללות ביטוח נגד גניבה או תאונה, אך לא נגד פגיעות קלות ויש בדר”כ השתתפות עצמית גבוהה שיכולה להסתכם ב- 1,200 יורו (אותם הם חוסמים בכרטיס האשראי של הלקוח). לכן גם אתרי השכרת הרכב וגם החברות עצמן מציעות ביטוח אשר מבטל את ההשתתפות העצמית. אני רכשתי את הביטוח ב- rentalcars בעלות של 500 ₪, והייתי מוכן לניסיונות הלחץ של נציגי Klass Wagen לעשות ביטוח דומה אצלם. הם מנסים בעת איסוף הרכב ללחוץ על הלקוח לרכוש את הביטוח אצלם בעלות של כ- 600 ₪ תוך איומים כי במקרה של שריטה קלה לרכב נאלץ לשלם השתתפות עצמית של מאות יורו, וכדי לקבל את הכסף חזרה מ- rentalcars נצטרך להביא אישור משטרה וכו’. הם מראים תמונות של רכבים שניזוקו ועושים הכל כדי שתעשו ביטוח אצלם. אני לא הייתי מוכן כי אני לא אעשה ביטוח כפול, ואמרתי להם כי אני לוקח את הסיכון. בדיעבד, אני חושב שכדאי מראש לעשות את הביטוח אצלם, גם אם הוא יקר במאה ₪, כי זה עדיף על חלופה שבה צריך לשלם להם ואז לבקש החזר מ- rentalcars. כמו כן, הנציגה שם אמרה לי כי אם הייתי מזמין את הרכב ישירות מולם, הייתי מקבל מחיר טוב יותר ולמעשה “מתחלק” איתם בעמלה שהם צריכים לשלם לחברת rentalcars. יש בזה היגיון. סה”כ הייתי מרוצה מאוד מהאוטו ומהשירות של החברה. את הרכב קיבלתי במרכז שלהם (5 ד’ נסיעה משדה התעופה), למי שצריך – אוספים אותו מהשדה וכאשר מחזירים את הרכב, יש להם מיניבוסים אשר מעבירים את הלקוחות והכבודה שלהם לשדה התעופה. יש להם שירות טלפוני טוב, דובר אנגלית, אתר מתורגם לעברית. ממליץ פשוט לבדוק מחירים באתרי השכרת הרכבים השונים, ואז להתקשר אליהם עם ההצעה הנמוכה ביותר ולבדוק האם מוכנים להזמנה באותו מחיר, כאמור, ממליץ גם לעשות את ביטול ההשתתפות העצמית מולם. מס’ טיפים: לא לשכוח להביא סטנד לטל’ הנייד, מטענים לרכב וכמה דיסקים עם מוזיקה שאתם אוהבים. לטסים עם תינוקות, עלות השכרת כיסא תינוק היא 6 יורו ליום, אם טסים ל- 10 ימים ומעלה, שווה להביא כיסא מהבית ולשלם עליו כמזוודה סכום דומה. לגבי בוסטרים, אנחנו הבאנו מהארץ בוסטר מתנפח (לילדה בת 6) ובוסטר נוסף שבעצם מהדק חגורות (לילדה בת 8). ניתן גם לקנות בכל סופר גדול בוסטר פשוט ב- 50 ₪.

תקשורת סלולרית –
אני הגעתי עם SIM בינ”ל של פלאפון שרכשתי בעבר. העלות היא 99 ₪ ל- 1 ג’יגה דאטה. היתרון בו הוא שברגע שנוחתים פשוט מכניסים אותו למכשיר ואוטומטית הוא מתחבר לרשת מקומית ויש אינטרנט. החיסרון הוא שהוא יקר יחסית ל- SIM מקומי ולא ניתן להתקשר למס’ מקומיים אלא רק דרך האינטרנט. בת זוגתי קנתה בחנות של VODAFONE SIM עם 9 ג’יגה ומאות דקות לשיחות מקומיות ב- 30 ₪ בערך. היא השתמשה רק ב- 6 ג’יגה למרות שימוש בוויז, גוגל וכו’. האפשרות להתקשר למס’ טלפון מקומיות חשובה מאוד כדי ליצור קשר עם מלונות, חברת השכרת הרכב וכו’. את השיחות בינינו ערכנו דרך ה- WHATSAPP. תכנות הניווט WAZE ו- GOOGLE MAPS עבדו מצוין בכל המקומות שהיינו.

מלונות –
הזמנו את כל המלונות דרך אתר BOOKING כמה חודשים מראש כדי לשריין לנו חדרים (אנחנו משפחה של 5 ולא רצינו למצוא את עצמנו בבעיה). דאגנו שיהיה אפשר לבטל את ההזמנה קרוב ליום האירוח, וכך עוד ברומניה החלפנו מקום שהתלבטנו לגביו. מחירי האירוח זולים מאוד ביחס לישראל. אני אפרט בהמשך, אך כבר עכשיו אציין כי התארחנו במלונות טובים מאוד, נקיים, מרווחים, מאובזרים ובמיקומים סבירים בעלות שבין 150-650 ₪ ללילה. ללא ספק, ב- 50%-70% נמוך יותר ממחירי האירוח בארץ. בשני בתי מלון אמרו לי כי הם משלמים 15% עמלה ל- BOOKING ואם הייתי פונה אליהם ישירות, היו נותנים לי מחירים טובים יותר. על כן, אני ממליץ אחרי ההזמנה ב- BOOKING להתקשר למלון, לציין כי הזמנתם כבר חדר והאם ניתן להמיר זאת להזמנה ישירה מולם במחיר טוב יותר.

מט”ח –
רכשנו יורו בארץ והמרנו אותו ב- change מקומי בבוקרשט. כמו כן, כדי שיהיה לנו מעט ליי לאחר הנחיתה, הזמנו דרך אתר בנק הפועלים כ- 250 ליי שהמתינו לנו בשדה התעופה. בדיעבד, הייתי קונה שם את כל הליי, משום ששילמתי את פער השערים במטבע פעם אחת בהמרה מש”ח ליורו ופעם שנייה מיורו לליי – נראה לי שהיה עדיף לעשות זאת פעם אחת.

ביטוח נסיעות לחו”ל –
רכשנו ביטוח דרך חברת PassportCard. הוא יותר יקר מהביטוח של קופות החולים אך נוח יותר כי במקרה הצורך הם מטעינים כסף בכרטיס אשראי שהם מספקים לך (אוספים אותו בשדה התעופה) וכך אין צורך להוציא כסף ואח”כ לבקש החזר. עד כמה שבדקתי, גם הכיסוי שלו רחב יותר. לשמחתי לא הייתי צריך להשתמש בו.

אוכל –
האוכל ברומניה זול מאוד ביחס לישראל. קנינו בסופרים ברשתות כמו Carrefour ו- Lidl מצרכים כגון חלב, גבינות, לחמים, ירקות וכו’ בעלויות מאוד זולות. וכך כמעט מידי יום אכלנו ארוחת בוקר במלון. ברוב המלונות היו מטבחים מאובזרים. בדר”כ אחה”צ – ערב אכלנו במסעדות. העלות הממוצעת של ארוחה עם 4 מנות (כולל בשרים, פסטות, פיצות, שתיה וכו’) – 200 ₪. הבעיה היחידה במסעדות – המתנה ארוכה של 30-45 ד’ עד הגעת האוכל….

עד כה פוסט מס’ 1 לגבי הלוגיסטיקה בחופשה של זיו עם משפתחתו
בקרוב יעלה  גם חלק 2 – תיאור המסלול 

לסיכום –
מדובר על יעד מאוד אטרקטיבי עבור המטייל הישראלי, לאורך כל המדינה ישנם נופים וטיולים מרהיבים וכל מיני אטרקציות נחמדות במחירים הזויים 

עוד משפט לסיכום, כאחד שמטייל הרבה בטבע גם בחו”ל, הטבע הוא שלנו. אם אנחנו לא נשמור עליו ועל הניקיון שלו אף אחד אחר לא יעשה זאת וככל שנראה לילדים שלנו כיצד שצריך להתנהג בטבע כך נגדל דור שונה מהדור הנוכחי .ולכן אודה כשאתם יוצאים לטבע קחו איתכם שקית זבל כדי לשמור על ארצנו נקייה ואם תראו זבל ששייך לאדם אחר בדרך אל תתביישו להרים גם אותו גם כדי לנקות את הטבע וגם כדי להראות לילדים שלנו כי אפשר אחרת

מי שנהנה מקריאה של הפוסט ורוצה לשמוע על עוד טיולים בארץ ובחול וסופ”ש של קמפינגים בארץ מוזמן ללחוץ על “Like” בדף הפייסבוק שלי, מטיילים עם ערן

בתקופה האחרונה הקמנו גם קבוצות נוספות, מוזמנים להצטרף ולשתף עם חברים נוספים
קבוצות בנוגע לטיולים ובילויים בארץ:
קמפינג – המלצות לטיולים וציוד נלווה
מטיילים עם כלבים – המלצות לטיולים קמפינג מלונות וציוד נלווה
זוגות יוצאים מבלים 

קבוצות בנוגע לטיולים בחו”ל
משפחות וזוגות מטיילים ונהנים בחו”ל
סלובקיה פולין מטיילים ונהנים – הרי טטרה ,גן עדן הסלובקי,זאקפונה וקרקוב ועוד
בלגיה מטיילים ונהנים – בריסל,ברוז ארדניים והסביבה

 

(Visited 357 times, 1 visits today)

1 Trackback / Pingback

  1. חופשה ברומניה חלק 2 מאת זיו ברק - מטיילים עם ערן

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*